Traductor [translator]


dilluns, 23 de desembre del 2013

El bon Jesuset

El més bonic de les nadales, per sobre del que celebren, del que signifiquen i de la tradició que transmeten, és que no oculten l’estable, ni els animals, ni la pobresa: no oculten la veritable senzillesa amb la que Déu es fa present al món. El fràgil Jesuset, nascut en mig de la nit, adorat per pastors dins una menjadora. I podríem compadir-nos d’ell, si fos un nen qualsevol, però no ho és; és un nen que porta un missatge, i que parla des de cada instant de la seva presència. Les nadales il•luminen aquesta realitat amb una nova visió, convertint la humilitat en esperança. Per què quant més fosca és una nit, més fàcil resulta trobar la resplendor d’una estrella, i seguir-la, i adorar-la: en un estable, dins una menjadora, al costat d’un riu, amb or, encens i mirra, panses i figues, mel i mató.

4 comentaris:

  1. Hola Manel, aunque hace tiempo que no conectamos, siempre te recuerdo. Te deseo unas felices fiestas y me alegro que hayas encontrado esa luz que lleva a la esperanza. Desde aquí también le deseo unas felices fiestas a Nuria. Un abrazo para los dos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rosa! Muchas gracias por tus palabras y tu visita, yo te visito habitualmente, aunque no deje palabras; me gustas tus intrigas y tus versos. Te deseo que estés disfrutando de estos días, y que la inspiración te siga siendo propicia en el nuevo año. Un abrazo!

      Elimina
  2. Manel !! has trobat la mesura justa en la musica i les imatges !!! Es molt bonic !!.
    Recordes fa pocs dies passejant i mirant el cel ?ens van explicar que en l'hemisferi sur es impactant el munt d'estels que es veuen i la resplendor que hi ha a la nit, .A
    mi em va venir tot seguit un pensament......que dificil em seria trobar l'estel que em sembla que fa la llum nomes per mi ,il.il·luminant el meu camí perquè sigui mes ple de llum cap a l'esperança .Hi han tantes coses i persones
    que son com estels lluminosos ....fan que el camí ens he sigui molt mes planer.

    Gracies Virgo ......igualment Felices Fiestas i un fins a sempre


    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria, moltes gràcies per el comentari, i per rememorar bons moments que queden presents en la memòria com a petites cançons que el cor recorda. Una abraçada!

      Elimina