Traductor [translator]


dilluns, 23 de gener del 2012

- Cançons de més o menys un minut.



N’hi ha prou temps en més o menys un minut per donar gràcies, per demanar perdó, per fer silenci, per donar la mà, per trencar un cor, per rentar-se les dents, per demanar ajuda, per netejar-se les mans. Per escriure un missatge, per engegar l’ordinador, per curar una ferida, per mirar-se la panxa, per obrir un llibre, per tancar una porta, per agafar el tren, per perdre’l. Per escortar un acudit, per fer-se el distret, per penedir-se, per girar a l’esquerra, o a la dreta, o seguir recte. Per deixar-se les claus, per trobar l’amor, per obrir un regal, per marcar un gol, per batre una marca, perquè s’acabi el partit, perquè comenci la pel•lícula. Per abraçar, per dir adéu, per beure aigua. Per estar-se quiet, per descansar, per llegir aquest text, per oblidar-ho, per oblidar-me, per oblidar-se’n. I per ser un mateix, amb les nostres contradiccions. Perquè la pau de l’esperit no és la seva bondat, sinó la seva llibertat per fer el “bé”, en els moments de dubte.

2 comentaris:

  1. Hola Manel.avui un amic comú,ha penjat una frase ...."Ajuda’m a saber relativitzar quan cal".
    Res dura per sempre i cal poder saber relativitzar els comentaris negatius i les enveges.Sempre, que s'està en un moment dificil, podrem arribar a una conclusió molt valuosa, si estem malament ara és per que en algun moment del passat hem estat bé, amb això consisteix relativitzar, cal aconseguir veure que per molt que en aquell moment estiguem malament sempre hi ha un costat bo i amés, sempre hi haurà el passat viscut i que ningú ens podrà manllevar.
    Ha estat enriquidor aquest mati.....Dos amics que m'han fet furgar en el meu interior en algun calaix tancat .He tardat més d'un minut per llegir i paladejar i meditar-les teves paraules....He tardat mes d'un minut en trobar les paraules justes per contestar-te....he tardat més d'un minut per arribar a la conclusió de que "un minut" es molt important a la nostra vida,cal saber gaudir-lo.
    Bo ..de moment es tot...ara em calen uns minuts més per anar a dinar.
    Una abraçada
    Núria

    ResponElimina
  2. Hola Núria! Gràcies per les teves paraules. Clar que un minut és molt important, per la seva relativitat; el minut seguent al que vius ara, convertirà en record el que ara estàs vivint. Però hem de provar d'aplicar aquesta norma només als moments difícils, per no donar tanta importancia a aquells minuts més llargs. Un abraçada!

    ResponElimina