Traductor [translator]


dimecres, 23 de gener del 2013

Món 2

El món va molt ràpid, potser no ens adonem perquè seguim el seu ritme, un ritme continu i marcat. I sembla que els ordinadors són lents, que el tren va lent, que el de davant camina lent, que el que ens segueix va lent, que tot triga molt en engegar-se i molt en parar-se. Com si tinguéssim por de perdre el temps esperant, com si esperar estigués passat de moda, o com si cada cosa que féssim fos tan important que no pot esperar. I l’únic que fem és viure, en un món que sempre ha girat a la mateixa velocitat. I vivim les nostres vides angoixats per el temps que falta i per el temps que ens queda, i per tot el temps que pensem que estem perdent. Hem perdut el respecte al món, al seu temps, a la seva velocitat, a la vida que ens ofereix, a realizar-nos interiorment. Perquè això requereix temps, i jo: “ara no puc”.

4 comentaris:

  1. Els humans tenim la tendència de deixar-nos portar per les solucions fàcils i no ens agrada la lentitud que precisa el convenciment en la feina ben feta, el pas assossegat per tenir resultats en un món ple de pressa per no anar enlloc.Saber que per tancar les ferides fondes de la vida cal temps, esforç, confiança i fe en el futur.
    La nostra cultura consumista ens ha portat a voler-ho tenir tot al moment,a no saber esperar.Tenir temps per trucar a un amic/ga ,saber escoltar sense mirar el rellotge.
    Boniques i sabies paraules ,Manel ,per reflexionar amb com utilitzem el nostre temps.
    Bo..jo no he perdut el temps ,escoltant i gaudint de la musica i les imatges del teu vídeo.
    Una abraçada i un fins a sempre ,fins aviat !!!
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria guapíssima! A tu no et puc recriminar res sobre el temps amb la paciència que tens amb mi, je je. Ens hem de veure aviat, m’ho mereixo perquè et tinc sempre pressent! M’agrada el que dius sobre esperar resultats, és molt savia aquesta reflexió perquè com deia John Lennon, més o menys; “la vida és el que et passa mentre estàs fent (esperant) altre cosa.” Boniques les tevés paraules Núria, i feliç jo de llegir-te. Fins aviat, i una abraçada forta!!!

      Elimina
  2. No he perdut el temps llegint el teu text.La vida, el món, el nostre voltant...tot passa molt depressa i jo darrerament sento que no tinc temps per les coses importants: aquelles que realment et fan sentir VIU. El teu text m'ha fet sentir acompanyada durant el meu trajecte en tren de tornada a l'AVE...m'he adonat que alguna cosa haig de canviar per invertir millor el meu temps amb aquells qui realment ho mereixen. Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Apa, Raquel! Que petit és el món....:D
      Moltes gràcies pel coment!!!!

      Elimina