Traductor [translator]


divendres, 26 de juliol del 2013

Introducció

Segons Kant només existeix un espai i un temps: tot forma part d’un mateix espai dividit en intervals d’un únic temps. La filosofia, com la poesia, no sempre entens el que t’estan dient, però de vegades són encertadament boniques. Becquer per exemple escrivia: “volveran las oscuras golondrinas” (definitivament en castellà queda millor), una cèlebre i melancòlica frase en una de les poesies més tristes que s’han escrit, però que no amaga l’esperança de l’arribada del bon temps. Espai, temps i orenetes, Becquer i Kant; estranya barreja per parlar dels cicles de la vida, de com unes coses millors canvien, i de com algunes pitjors milloren, de com l’amor comença i acaba, de com acaba i comença. De com passa el temps; un mateix temps en intervals dins un únic espai: la nostra ànima. Si els anys duressin la meitat, tindria el doble de la meva edat. I si duressin el doble; la meitat.

2 comentaris:

  1. Hola Manel...... com es nota la teva bona nota amb filosofia...per les paraules escrites.No obstant segueixes mostrant en la manera de combinar la musica i les imatges la teva sensibilitat.FA temps que he tingut d'assimilar que la vida es canvi.Tot te un inici i tot te un final,per tant he entès que cal gaudir del interval entre aquests dos fets. Deixar fluir el temps sense aferrar-s'hi,vivint el que ens dicti el cor . Namaste
    Núria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Núria, et contaré una cosa...; quan encara estava actiu Oikía, van fer una entrevista al nostre “amic”, el títol era: “Sensibilitat a internet”, m’ho has fet recordar, perquè tot i que mai m’he posat com a fita ocupa el lloc insubstituïble d’aquell inoblidable blog, sí que és quelcom que he volgut tenir en compte. Acostumo a ser bastant humil (crec), però amb aquet vídeo, i especialment amb aquesta cançó que és de les meves preferides composades per mi, em reivindico a mi mateix: sí, m’ha quedat molt bé! :D Una abraçada molt forta, i gràcies per ser, ser-hi, i ser-hi tu.

      Elimina